Salg, installasjon, service, fukttest og tilstandsrapport

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Din Bobil & Caravan megler

La oss hjelpe deg med salget

TDC Meglertjeneste hjelper deg som ønsker og selge bobil eller campingvogn til markedspris! 

Hva er formidlingssalg?

Formidlingssalg er en salgsmetode hvor en bilforhandler selger bilen på vegne av en privatperson.

Forhandleren tar som oftest ansvar for klargjøring, fotografering, annonsering og dialog med interessenter. Når en potensiell kjøper er funnet organiserer forhandleren visning av bilen og ordner deretter alt det formelle før overtakelse ved salg.

Prosessen kan minne om prosessen ved kjøp og salg av bolig, hvor en eiendomsmegler takserer boligens verdi, fotograferer og produserer en annonse, organiserer visninger og ordner overtakelse og papirarbeid.
Du kan identifisere et formidlingssalg ved at det står “selges for kunde” eller at forhandleren “opptrer som formidler/mellommann for kunde”

Formidlingssalg har sine fordeler og ulemper, men ved å velge rett forhandler vil de fleste sitte igjen med lave skuldre og ekstra penger på konto.

Fordeler med formidlingssalg:

 1. Du får solgt bilen til markedspris.
  Vi som forhandler oppnår som oftest høyere pris enn privatpersoner, som vil si mer overskudd til deg, selv etter vårt honorar.

 2. Du får som oftest mer seriøse bud.
  Som regel oppstår det mindre pruting ved kjøp hos forhandler enn via privatperson.

 3. Bilen blir fremstilt på best mulig måte.
  Ved hjelp av skikkelig klargjøring, vask, profesjonell fotografering og en ærlig annonse vil bilen være et mer attraktivt kjøp for potensielle interessenter.

 4. Du får som oftest solgt bilen raskere.
  De fleste som leter etter bil ser utelukkende kun på biler solgt av forhandlere. Flere potensielle kjøpere = raskere salg.

 5. Du slipper å bruke tid på bilsalg.
  Potensielle kjøpere kan ringe til alle døgnets tider og spørre om de rareste ting. Ved formidlingssalg gjennom forhandler slipper du å tenke på henvendelsene og organisering av visninger. I tillegg forsikrer vi oss om at de som kommer på visning faktisk er interesserte i bilen og ikke kun kommer for å prute. Deretter forsikrer vi oss om at bilen er ren og pen slik at de på visning får sett bilen fra sin beste vinkel.

Ulemper med formidlingssalg:

 1. Selger av bilen kan sitte igjen med økt reklamasjonsansvar.
  Når man selger bil via en forhandler vil salget reguleres etter forbrukerkjøpsloven og ikke kjøpsloven. Dette medfører at kjøper har lenger reklamasjonsfrist og lavere takhøyde for å klage på mangler. Dette er for å bevare rettighetene til kjøper av bilen, slik at de ikke kjøper en bil som er i dårligere tilstand enn forventet.
  Med grundig nok forarbeid, tilstandsrapporter og gode kontrakter vil det derimot medføre en tryggere handel for både kjøper og selger.

Hva må gjøres før salg

Bobil

Skaldu selge bobil er det viktig at du har en kjøreteknisk dokumentasjon for selve "bilen", vi som caravanforhandler kan kun uttale oss om det botekniske, mens f.eks NAF e.l kan utføre en egen rapport på det biltekniske. En EU kontroll er ofte ikke nok om du ønsker gode penger for bilen. Dette også for å slippe reklamasjoner i etterkant.

Campingvogn

Her kan vi hjelpe deg med det meste, i tillegg pleier vi å anbefale at vi utfører en bremseservice på vogna før salg for å ha gjort dette.

Rapportering

Vi tar oss så om resten som:
- Vask
- Klargjøring
- Detailing ved behov
- Tilstandsrapport¨
- Fukttest
- Ozon behandling
-Fotograffering

Gjennomgang av hele objektet

Salgsprosess

Her Gjør vi

Markedsføre og promotere objektet på facebook, finn.no og relevante kanaler.

Visninger og samtaler med interessenter.

Salgsdelen med kontrakt der du som juridisk selger kun deltar digitalt om ønskelig.

Hva koster det?

På forhånd blir vi enige om hvilke kostander som gjelder for ditt objekt. Dette kan variere fra objekt til objekt. Du betaler kun for alt du uansett vil ha nytte for å trenge ved et salg. Vi får 30 dager på oss på å selge objektet ditt. Det vil si at finnere du en kjøper selv så skal salget gå via oss med avtalt prosent andel av salget. Etter 30 dager kan du fritt selge vogna selv eller vi vil fortsette å prøve. Du betaler da ikke provisjon hvis DU finner kjøperen, vi får fortsatt vår andel provisjon om vi finner kjøperen både før og etter 30 dager. Ønsker du å bryte avtalen før 30 dager betaler du provisjonen + kost på alle tjenestene som er lagt til salget. Ønsker du å selge selv etter 30 dagene betaler du kun for det avtalte arbeidet som har blitt gjort.

Arbeid og tjenester kan være:
- Fukttest.
- Tilstandsrapport.
- Ozon behandling.
- Innvendig og utvendig vask.
- Små reparasjoner.
- Fotografeering.
.-Avtalte annonsekostnader (finn, facebook osv.)
- Avtalt Grunnpris for arbeid med kunder, henvendelser etc. Grunnprisen gjelder ved avbrudd eller der du selger selv, alternativt overtar prosent andel provisjon denne posten.
TDC

Ta kontakt med oss idag!

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop